Het grote sollicitatiespel 2018-02-12T22:19:39+00:00

Het Grote Sollicitatiespel.

heeft als doel om mensen goed voor te bereiden op sollicitatiegesprekken en de arbeidsmarkt. Het is een tool die eenvoudig in te zetten als onderdeel van een gesprek, les of training en bevorderd dynamiek, sfeer en interactie.

Voor wie is Het Grote Sollicitatiespel bedoeld?
Het spel is bedoeld voor trainers, coaches, loopbaanadviseurs, uitkeringsinstanties, werkgevers, docenten en decanen.

We geven aan bedrijven, re-integratiebureau’s, loopbaancentra en uitkeringsinstanties diverse workshops op locatie, b.v. de workshop ‘Met succes Het Grote Sollicitatiespel inzetten’.

Wat levert Het Grote Sollicitatiespel op?

•   Je krijgt meer inzicht in eigen competenties door de competentiekaarten en gekoppelde spelvorm

•   Je leert deze competenties krachtig te verwoorden door STARR Tegels (o.b.v. STAR-methodiek)

•    Je leert op allerlei manieren oefenen met prikkelende en reële sollicitatievragen die een sollicitant kan verwachten bij een sollicitatiegesprek. Het spel bevat 142 kaarten met sollicitatievragen namelijk.

•    Het spel heeft 8 originele spelvormen die je eenvoudig kunt inzetten. Elke spelvorm is anders en benadert een andere invalshoek van het sollicitatiegesprek. Bij elke spelvorm ontwikkeld je andere sollicitatievaardigheden

Materialen
Het spel bevat de volgende materialen: 142 spelkaarten | 1 set STARR-tegels | handleiding met spelvormen.

De spelkaarten met sollicitatievragen zijn onderverdeeld in 4 categorieën: competentiegerichte vragen, algemene vragen, vragen voor jongeren en vragen voor leidinggevenden.

Compact spel, verheldert vraag en focus!

Allereerst: het ziet er prachtig uit.

Ten tweede: over de inhoud is nagedacht.

Ten derde: het maakt een aantal andere kaartspellen (bijna) overbodig. Ik vind het spel logisch opgebouwd, intuïtief te spelen en direct resultaat opleveren bij de cliënt en de trainer. Waar haper je? Wat gaat goed? Hoe presenteer je dit kort maar krachtig? Wat zegt dit over je nog te ontwikkelen competenties? Hoe maak je je kennismaking, je doel, het gesprek STARR? Het geeft veel inzicht over waar de kandidaat nu staat en geeft duidelijk handreiking over welke stappen nog gezet moeten worden.

Ook goed binnen een heroriëntatie en onderzoek naar competenties. Door de vragen zet je het net scherper neer en kun je meten wat de cliënt weet en kan.

Absolute aanrader!

E. Leibbrand (Voorzitter NOLOC)

Vanuit ontspanning op sollicitatiegesprek

Het grote sollicitatiespel voorziet in de behoefte aan praktische werkvormen tijdens sollicitatietrainingen. Veel trainingen zijn op dit moment nog op een statische manier ingericht. De dynamische werkvorm van dit spel spreekt mij aan. Creativiteit kom ‘los’ en mensen bereiden zich op een ontspannende manier voor op het sollicitatiegesprek.

Wie dít spel goed speelt, wordt beloond met een gezonde dosis zelfvertrouwen.

P. Schortemeijer (jobcoach)

Fijn spel voor zowel individueel gebruik als in groepen.

Dit is echt een heel fijn spel om de STARR methode mee te oefenen. Lekker praktisch om met de STARR- tegels stap voor stap de methode te doorlopen. De deelnemer krijgt zo veel meer gevoel bij de methode. De grote hoeveelheid en diversiteit in sollicitatievragen die bij het spel zitten, helpen om kandidaten beter voor te bereiden op hun gesprek. Het spel is wat mij betreft een grote aanwinst voor mijn loopbaanadvieswerk!

A. Verweij-Kauer (loopbaancoach)

Ik heb het spel toegepast tijdens een opleiding die ik geef aan middle managers om hen juist kennis te laten maken met de STAR methodiek. Superleuk om te spelen en naast begeleiding voor werkzoekenden dus ook goed in te zetten voor werkgevers en managers die sollicitatiegesprekken voeren!

S. Peters (Management Trainer)

Alles komt aan bod

Ik ben erg enthousiast over het idee en de uitvoering van dit spel. De goede vragen komen op tafel, dat is wat je wil als je in de onzekerheid van het solliciteren zit.
Ook is het leuk om dit spel te spelen nog voor je een carrièrestap wil gaan zetten. Waar sta je en waar wil je heen? De vragen zijn direct en je moet kleur bekennen, dus kom je automatisch bij je ambitieniveau uit.

Wat mij betreft dus echt een aanrader!

J.H. de Jonge (decaan)

Een must bij je sollicitatie pitch

Voor iedereen die “de baan/opdracht” wil krijgen waar hij/zij gelukkig van wordt.
Voor jongeren, afstudeerders, maar ook voor leidinggevenden. Succes verzekert bij je pitch, sollicitatie- en of netwerkgesprek.  Je kan het op vele manieren spelen.

W.M.C. van Alen (HR Adviseur)

‘Wij hebben dit spel voor onze sollicitatieclub gekocht en spelen het regelmatig.

We zijn nu in staat onze competenties goed over te brengen naar een potentiële werkgever en trainen regelmatig in het geven van de juiste antwoorden op typische sollicitatievragen. Dit stelt ons in staat goed beslagen ten ijs te komen bij een sollicitatiegesprek. Wij kunnen dit spel warm aanbevelen aan diegenen die op zoek zijn naar een leuke baan en goed voor de dag willen komen tijdens het gesprek. Het zal beslist een voordeel geven ten opzichte van uw concurrenten’.

Dhr. Companjen

Ik vind het sollicitatiespel een hele mooie aanwinst in de trajecten die ik doe met clienten die op zoek zijn naar ander werk. De vragen werken inspirerend, verhelderend en hebben al tot resultaat geleid – succesvolle sollicitatiegesprekken. Een aanrader voor iedere loopbaancoach!

P. van Veen (loopbaancoach)

Als loopbaanadviseur ben ik blij met het grote sollicitatiespel. Vooral de STARR tegels zet ik vaak in om mensen uit het hoofd in het lijf te krijgen. Lekker op de tegels gaan staan, even voelen dat je staat (dat doe je niet met je hoofd en de vraag beantwoorden. Succes verzekerd.

Daarnaast maken de prikkelende vragen op de kaartjes en de mooie vormgeving dit spel compleet

A. Groeneveld (loopbaancoach)
BESTEL HIER

Korting NOLOC en BvK leden
NOLOC en BvK (Bureau voor Klantmanager) leden krijgen korting door middel van een speciale actiecode die je kunt gebruiken op de site van Uitgeverij Thema als je het spel gaat bestellen.

NOLOC lid?
In de nieuwsbrief van 31 maart 2017 die via mailing is verzonden staat deze actiecode vermeld. Zie onderdeel ‘in de schijnwerpers’.

BVK lid?
Ben je lid van de BvK en wil je het spel met korting bestellen? Stuur dan een mail naar info@debvk.nl om jouw kortingscode te ontvangen. Op de site van Uitgeverij Thema kun je dan deze actiecode invullen tijdens het bestellen van het spel.

Heb je het spel al gekocht? Als je tevreden bent over Het Grote Sollicitatiespel, dan zouden we het super vinden als je dit zou willen delen op LinkedIn of een recensie schrijft op de site van Uitgeverij Thema.